Dānijas Kultūras institūts 18. janvārī Rīgas Doma kora skolā organizē veselīgas ēšanas un garšu meistardarbnīcu “Mazi šefpavāri – lieliska garša”, kas paredzēta skolas vecuma bērniem.
Meistardarbnīcu 6.A klasei no plkst. 13.30 vadīs uztura speciāliste Laura Vana no Igaunijas. Pasākuma uzdevums būs iemācīt bērniem izprast un novērtēt pārtikas produktu dažādās garšas, nostiprināt zināšanas un izpratni par pārtikas produktu uzturvērtību un nozīmi vesela cilvēka attīstībā un veselības nostiprināšanā.
Meistardarbnīcas laikā bērni iepazīs gastronomijas pasauli vistiešākajā veidā – pārtikas produktus gan fiziski aptaustot un izpētot, gan tos nogaršojot un salīdzinot. Praktiskās ēst gatavošanas mācībstundā viņi iegūs zināšanas par to, kas ir veselība un kāpēc tā ir tik svarīga bērniem.
Pasākums tiks organizēts divās daļās – sensorā jeb pārtikas produktu iepazīšana, kas ņem talkā cilvēka maņas, un praktiskā nodarbība, kurā tiks stāstīts par ēdiena uzturvērtību un tā saistību ar veselību.
L. Vana ir sekmīgi ieviesusi garšas mācības programmu bērniem Tallinā. Viņa ir ieguvusi maģistra grādu Kopenhāgenas universitātē programmā “Pārtikas inovācijas un veselība”, aizstāvot zinātnisku darbu, kurā pēta to, kā organoleptisko metožu apgūšana padziļina izpratni par garšu daudzveidību un tādējādi spēj ietekmēt un mainīt ēšanas paradumus bērnu un jauniešu vidū.